انگلیسی، زبان کسبوکار جهانی؟
با توانایی روبهرشد اقتصاد چین، آیا زبان ماندارین چینی به زبان ارجح کسبوکار تبدیل میشود؟ پژوهشی که به تازگی منتشر شده میگوید به این زودیها این اتفاق نمیافتد. در عوض، انگلیسی سلطهی خود را حفظ کرده و افزایش خواهد داد و در طول سالها از زبانی که صرفا «نشاندهندهی نخبگان» بود به «مهارت اساسی موردنیاز برای تمام نیروی کار تبدیل میشود همانطور که سواد در طول دو قرن گذشته از امتیاز نخبگان به نیاز اساسی برای شهروند آگاه تغییر یافته است.»
شورای بریتانیا گزارش میدهد که
تا سال 2020، دو میلیارد نفر مشغول یادگیری انگلیسی خواهند شد.
تا سال 2020
دو میلیارد نفر
موسسه EF، مطالعهی جدیدی را از 1.6 میلیون نفر آزموندهندهی آنلاین در بیش از 50 کشور انجام داد. باید ذکر کرد که این شرکت متخصص در زمینهی آموزش زبان انگلیسی است.
این مطالعه برای افراد مسلط به زبان انگلیسی مثل من که تلاش کردهاند زبان خارجی دیگری فرا بگیرند تا حدی تسلیبخش است. در حقیقت، مجلهی ملی گزارش میدهد که تنها 10٪ از آمریکاییان بومی به زبانی غیر از انگلیسی تسلط دارند، درحالی که این عدد در میان شهروندان اتحادیهی اروپا 56٪ است.
توانایی صحبت کردن به زبان دوم (یا سوم) به وضوح برای رهبر جهانی شدن مهم است.
توانایی صحبت کردن به زبان دوم (یا سوم) به وضوح برای رهبر جهانی شدن مهم است. اما- خوشبختانه یا متاسفانه- به نظر میرسد که انگلیسی ضروریترین زبان برای موفقیت کسبوکار جهانی در حال حاضر است. در واقع، حتی در کشور قدرتمند چین، افراد بیشتری نسبت به سایر کشورها در حال حاضر انگلیسی میخوانند. باورکردنی نیست که 100.000 مدرس بومی زبان انگلیسی در حال حاضر در چین به تدریس مشغولند.
چند نتیجهی جالب از مطالعهی EF در این بخش ارائه شده است که پیامدهای بالقوهای برای توسعهی جهانی آتی دارند.
– تقریبا در هر کشوری در سراسر جهان زنان بهتر از مردان انگلیسی صحبت میکنند.
تعداد زیادی از زنان در دانشگاهها شرکت میکنند و اغلب در کلاسهای رشتههای انسانی در مقایسه با مردان درصد بیشتری از کلاس را تشکیل میدهند. نتیجه؟ زنان بهتر انگلیسی صحبت میکنند و ممکن است برای موفقیت در اقتصاد جهانی خود را در موقعیت بهتری ببینند.
– بخش های بینالمللی از زبان انگلیسی استفاده میکنند اما بخشهای داخلی نه.
اگر کسی در بخش سفر و گردشگری برای یک شرکت مشاورهی بینالمللی یا مخابرات کار کند، شانس خوبی برای انگلیسی صحبت کردن دارد. برای مثال، شرکت نوکیا که شرکت مخابراتی فنلاندی است و شرکت آلمانی نرمافزار کسبوکار SAP هر دو از زبان انگلیسی به عنوان زبان رسمی خود استفاده میکنند. در خردهفروشیها چندان اینطور نیست.
– کشورهای اروپایی انگلیسی را عالی صحبت میکنند، کشورهای آسیایی در حد وسط هستند و سایر کشورها در انگلیسی صحبت کردن مشکل دارند.
گویشوران انگلیسی: آیا تا به حال احساس کردید که اسکاندیناویاییها بهتر از شما انگلیسی صحبت میکنند؟ احتمالا حق با شماست. اسکاندیناویاییها و هلندیها موفقترین یادگیرندگان زبان انگلیسی بهعنوان زبان دومشان هستند. همچنان که از اروپا به سمت جنوب میروید، میزان این مهارت کم میشود اما هنوز هم خوب است. کشورهای آسیایی، که سنگاپور و مالزی در صدر آنها هستند، جایگاهی مستحکم در میانهی این طیف رتبهبندی شدهاند. اگر برنامه دارید تا از پاناما، عربستان سعودی، تایلند، یا لیبی دیدن کنید، که در رتبههای پایینتر هستند، از همراه داشتن برنامهی ترجمهی همراه گوگل اطمینان حاصل کنید.
برتری و سلطهی زبان انگلیسی برای گویشوران بومی تکزبانه بهانهای برای پشت گوش انداختن و تنبلی ارائه نمیدهد (چنانکه در این مورد هم اینجا نوشتهام). اما همچنان که تلاش میکنیم تا ایمیلهای «ستودنیمان» را به زبانی خارجی بنویسیم، میفهمیم که همکاران جهانیمان نیز عکس همین تلاش را انجام میدهند- و امیدواریم در پایان همگی حرف یکدیگر را کمی بهتر بفهمیم.
دربارهی نویسنده:
دوری کلارک استراتژیست بازاریابی است که در «دانشکدهی کسبوکار فوکوای» «دانشگاه دوک» تدریس میکند. او نویسندهی کتابهای «بازآفرینی شما» و« استثنا باش» است.