چرا کشورهای آسیایی سرمایه گذاری بزرگی روی زبان انگلیسی انجام دادهاند؟
طبق آمار هفتمین نسخهی شاخص مهارت زبان انگلیسی از سایت «EF» بزرگترین مرکز تحقیقاتی جهان که در زمینهی مهارت صحبت کردن به زبان انگلیسی بین کشورهای غیرانگلیسیزبان انجام داده است، آسیا بعد از اروپا رتبهی دوم را بین کشورهای غیرانگلیسیزبانی که میتوانند انگلیسی صحبت کنند به خود اختصاص داده است. این مهارت میتواند زمینهساز اقتصادی موفق کشورهای آسیایی باشد، چیزی که سالهاست کمک به رشد اقتصاد آنها کرده است.
طبق تحقیقات انجام شده توسط «EF Education First» و با استفاده از اولین آزمون استاندارد انگلیسی رایگان به نام«EF Standard English Test (EF SET)» اطلاعات بیش از ۱ میلیون بزرگسال از ۸۰ کشور را دریافت کرده است. «EF» بزرگترین مرکز تحصیلی و تخصصی در زمینهی آموزش زبان، سفرهای آموزشی، مدارک تحصیلی و آموزش ازراهِدور است.
«.من به هیچ وجه فکر نمیکنم که این آمار تعجبآور باشد»
آسیا بهعنوان منطقهای که سرمایهگذاری عظیمی بر آموزش زبان انگلیسی کرده است، اشتیاق زیادی برای یادگیری زبان انگلیسی دارد. به همین دلیل، آسیا به موتور محرکی برای این رشد تبدیل شده است. آسیا برای سرمایهگذاریهای خارجی جذابیتهای زیادی دارد، حتی برای کشورهای آسیایی که میخواهند خارج از کشور خود سرمایهگذاری کنند. بهطور مثال میتوان به کشور چین اشاره کرد که سیاستهایی را بنا کرده تا کارخانهها و شرکتهای دولتی چینی را به سرمایهگذاری در خارج از کشور تشویق کند.
چه رتبهای دارند؟
در قاره آسیا، کشور سنگاپور در ابتدای رتبهبندی و در ادامه کشورهای مالزی، فیلیپین، هند و هنگکنگ قرار دارند، اینها در حالی است که کرهی جنوبی در رتبهی ششم قرار دارد. کشور چین از لحاظ قدرت اقتصادی با اختلافی خیلی کم در رتبهی هشتم قرار دارد و در ادامه کشور ژاپن و اندونزی قرار دارند. در رتبهبندی کلی، 20 کشور آسیایی طی تحقیقات بررسی شدند که 7 کشور از میان آنها در میان 35 کشور برتر بهلحاظ مهارت انگلیسی در سطح جهان قرار دارند. درنهایت، تنها کشوری که در میان 10 کشور برتر دنیا بهلحاظ مهارتهای زبان انگلیسی قرار دارد سنگاپور است که در جایگاه پنجم است. اگرچه آسیا دومین قارهی برتر دنیا از منظر دانش زبان انگلیسی است، اما بیشترین اختلاف در نسبت میان جمعیت و مهارت زبان انگلیسی را نیز دارد.
رتبهبندی کشورهای آسیایی در زمینهی زبان انگلیسی – EF
برای مشاهده عکس در سایز بزرگتر بر روی عکس کلیک کنید.
ارتباط بین رقابت اقتصادی و مهارت
به گفتهی آقای ترن:
«رابطهی کاملا مستقیمی بین مهارت زبان انگلیسی و رقابت اقتصادی در سطح کشوری و فردی وجود دارد.»
«هر ساله، حدود 500هزار دانشآموز به خارج از کشور فرستاده میشوند. بیشتر آنها در آمریکا، بریتانیا، استرالیا و کانادا مستقر میشوند. هر دانشجوی چینی که برای ادامه تحصیل از کشور خارج میشود، باعث میشود که این کشور در رتبهی اول در زمینهی اعزام دانشجو به خارج از کشور را بخود اختصاص دهد. این موضوع را هم در نظر داشته باشید که زبان انگلیسی بسیار مورد نیاز است، پس برای همین قبل از اعزام باید آمادگی لازم را داشته باشند و بعد اقدام به خروج از کشور کنند. بعد از اینکه به کشور برگشتند، افراد روشنفکر و تحصیلکردهای بودند که توانستند به کشور خود خدمت کنند و باعث پیشرفت آن شوند.»
– آقای ترن
طبق آمار «EF» میتوان گفت که سطح مهارت زبان انگلیسی کشور چین نسبت به هفت سال گذشته پیشرفت چشمگیری داشته است، که این رشد نتیجهی پیشرفت اقتصادی و تلاشهای آنها برای جهانی کردن نیروی کار و اقتصاد این کشور هستند. به عقیدهی آقای ترن: «تلاشهای کشور برای ارتقای نظام آموزشی به بهبود وضعیت چین کمک کرده است.»
«تلاشهای کشور برای ارتقای نظام آموزشی به بهبود وضعیت چین کمک کرده است.»
آقای ترن به برنامهی جامع زبانهای خارجه 2020 نیز اشاره میکند، که «اهدافی بسیار بلندپروازانه دارد، و چیزی حدود 450 میلیارد دلار بر روی آن سرمایهگذاری شده است که از این مبلغ 85٪ مختص تربیت معلم است.»
بااینحال، به گفتهی آقای ترن کار سختی است که بین دوراهیِ رشد اقتصادی و رشد مهارت زبان انگلیسی یکی را انتخاب کرد. البته چینیها معتقدند که بحث در این باره چیزی شبیه به این است که بپرسیم اول مرغ وجود داشته یا تخممرغ.
در کنار رقابت اقتصادی، بالا بودن سطح زبان انگلیسی به توسعهی اجتماعی و نوآوری نیز منجر میشود.
طبق مطالعات سایت «EF»، در کشورهایی که مردم سطح بالاتری از مهارت زبان انگلیسی دارند، سطح درآمدها بیشتر است، کیفیت زندگی بالاتر است و تمایل بیشتری برای سرمایهگذاری در بخش تحقیق و توسعه وجود دارد.
اگر بخواهیم جمعبندی کنیم، کشورهای آسیایی آمار بیشترین اعزام دانشجو به آمریکا را به خود اختصاص دادهاند. باتوجه به آخرین آمار و ارقام «Student and Exchange Visitor Program» از ۱,۱۸ میلیون دانشجوی بینالمللی در آمریکا، ۷۷٪ آسیایی هستند. کشورهای چین و هند در حال ادامهی اعزام بیشترین تعداد دانشجو به کشور آمریکا هستند. آمار هرکدام از ماه مه ۲۰۱۶ به ترتیب ۳۶۲,۰۰۰ و ۲۰۷,۰۰۰ نفر بوده است.
همچنین ترن سرعت بالای رشد زبان انگلیسی در آسیا را مرهون رشد این منطقه و همچنین افزایش درآمدهای قشر متوسط میداند. به گفتهی او امروزه تمرکز از دانشآموزان به سمت آموزش انفرادی افراد – چه جوان و چه بزرگسال – در حال تغییر است. بیشتر افراد مایلند تا شخصا بر روی یادگیری زبان انگلیسی چه بهصورت خصوصی، آنلاین یا در کشورهای دیگر سرمایهگذاری کنند.
«با پیشرفت آسیا، خانوادهها انتخابهایی مناسبتر و حرفهایتر نسبت به سرمایهگذاری روی تحصیلات زبان انگلیسی انجام خواهند داد».
زبان انگلیسی بازاری پررونق
آموزش و تحصیل در زمینه «زبان انگلیسی» بازاری پررونق در دو کشور ایجاد کرده است. در طی سالها، کشورهای چین و کرهی جنوبی هزینهای میلیاردی برای یادگیری و دورههای آزمون-آمادگی خرج کردهاند. طبق گزارشهای «China Ministry of Education’s National Education Development Statistical Bulletin» ، تخمین زده شده که این صنعت تا پایان سال 2015 درآمدی بالغ بر ۴,۹ میلیارد دلار در چین ایجاد کرده باشد و با نرخ رشدی معادل با 12-15درصد در سال رشد کند.
همچنین با توجه به گزارش «Ambient Insight’s» از «Worldwide Digital English Language Learning Market» بیش از ۵۰,۰۰۰ موسسهی انگلیسی زبان در چین وجود دارد که از میان آنها 90درصد موسسات خصوصی هستند.
وضعیتی مشابه در کرهی جنوبی نیز وجود دارد. طی نظرسنجی دولت کره جنوبی در سال ۲۰۱۵ به همراه آموزش و پرورش، میزان هزینههای آموزش خصوصی حدود ۱۵ میلیارد دلار تخمین زده شد. زبان انگلیسی معادل یک سوم هزینهها را بهخود اختصاص داده است که طبق گزارش «موسسهی اقتصاد کره جنوبی» بیشترین میزان سرانهی هزینه برای آموزش خصوصی زبان انگلیسی در جهان است. (موسسهی اقتصاد کره واقع در آمریکا)
فروش محصولات آموزش زبان انگلیسی (دیجیتالی یا غیر دیجیتالی) درآمدی معادل با 34.1 میلیارد دلار (یا بهعبارتی 63٪ از کل درآمدزایی بازار آموزش زبان) در سال 2015 ایجاد کرد که طبق گزارش Ambient Insight منجر به ایجاد بزرگترین منبع متمرکز درآمد در بازار آموزش زبان در سطح بینالمللی شد. (Ambient Insight)
«هرساله کشورها، شرکتها، خانوادهها، متخصصان و دانشآموزان میلیاردها دلار برای آموزش زبان انگلیسی هزینه میکنند.»
– ترن
«وقتی در توکیو بودم، نمودار ارتباط بین سطح زبان انگلیسی با میانگین درآمد را ارائه کردم. ژاپن یکی از کشورهایی است که سطح انگلیسی پایینی دارد، ولی از طرف دیگر درآمد بالایی دارند.
به آنها گفتم:
تصور کنید که اگر سطح زبان انگلیسی در کشور ژاپن بالا باشد، چقدر سوددهی و درآمدزایی دارد؟ به این فکر کنید که اگر سطح دانش زبان انگلیسی بالاتر بود ژاپن میتوانست چقدر سهم بیشتری از بازارهای بینالمللی را تسخیر و جذب سرمایه کند.»
ترن معتقد است: «آمریکا در چند دههی اخیر خیلی موفق بوده، چون توانسته بهترین افراد جهان را جذب کند، که این مزیت پنهان یک کشور انگلیسی زبان است و آنها این شانس را داشتهاند که زبان انگلیسی زبان اول کشورشان باشد.»
سلام
تبریک می گم
تو این زمینه بهترین هستین
سایتتون هم زیباست
سلام. از شما متشکریم.